Over Protos

Voor Protos begint alles met water. Wie geen uren hoeft te stappen om drinkwater te halen, heeft plots wel tijd voor school, gezin of werk. Geen hygiëne zonder latrine. En zonder water geen landbouw.

Protos is een Belgische niet-gouvernementele organisatie (ngo) die zich inzet voor beter waterbeheer. Een eerlijke toegang tot voldoende water is een fundamenteel mensenrecht. Water is naast bron van leven ook dé hefboom voor economische en sociale ontwikkeling voor kansarme mensen in het Zuiden.

Voor Protos betekent werken met water dan ook gelijke kansen geven aan deze mensen door in hun nabije omgeving veilig drinkwater of een proper toilet te voorzien, of door het beschikbare water optimaal te benutten voor hun landbouw.

Al 40 jaar zet Protos programma’s op in landen in het Zuiden, samen met lokale partners. Deze partners zijn lokale ngo's, boeren- of gebruikersorganisaties en plaatselijke overheden. We sporen de lokale bevolking aan om samen te werken en zelf oplossingen te vinden voor hun problemen gerelateerd aan water. De programma’s sluiten nauw aan bij de lokale sociale omstandigheden en cultuur.

Sinds 2002 past Protos integraal waterbeheer toe om haar activiteiten en programma’s te kaderen. We schenken aandacht aan het diverse watergebruik en de samenwerking tussen de verschillende gebruikers binnen een bepaald gebied zoals een dorp of een rivierbekken. Hiermee willen we de toegang tot water verzekeren voor de huidige en toekomstige generaties. Om een hogere impact te bereiken, netwerken we en zetten we gemeenschappelijke initiatieven samen met andere partners op rond bijvoorbeeld de promotie van hygiëne en landbouwproductie.

Meer weten over Protos? Neem dan hier een kijkje.

Protos vzw
Flamingostraat 36 - 9000 Gent
02 235 25 10
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
www.protos.ngo

Sponsor een project

Geef een vorming of bouw een waterpunt, een handenwasfaciliteit of een ecologisch toilet.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en kom meer te weten over de WASH-problematiek.

Doneer

Geef een bedrag naar keuze en zorg voor drinkwater, sanitair en hygiëne in het Zuiden.